Pentagonul a deblocat 3,6 miliarde de dolari pentru zidul anti-imigraţie de 280 de kilometri lungime la graniţa cu Mexicul

Pentagonul a anunţat, marţi, deblocarea a 3,6 miliarde de dolari pentru finanţarea construcţiei zidului de la frontiera cu Mexicul. Construcţia se întinde pe o lungime de 280 de kilometri de zid. Pentru această construcţie, preşedintele Donald Trump a amânat mai multe proiecte militare în favoarea finanţării acestei construcţii.

04 sept. 2019, 10:41
Pentagonul a deblocat 3,6 miliarde de dolari pentru zidul anti-imigraţie de 280 de kilometri lungime la graniţa cu Mexicul

Pentru deblocarea fondurilor necesare, Ministerul Apărării a decis să „reporteze” 127 de alte proiecte de construcţie şi de modernizare în domeniul militar, atât din SUA, cât şi din străinătate, a informat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Johathan Hoffman, într-o informare de presă. 

Zonele vizate sunt situate în apropiere de Yuma, în Arizona, El Centro şi San Diego, în California, Laredo   şi El Paso, în Texas.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, jumătate din banii recuperați provin din proiecte în străinătate, iar cealaltă jumătate din proiecte interne. Proiectele legate de drone, instruire și comenzi în străinătate sunt expuse riscurilor din cauza deocamdată, din cauza unor concedieri de personal, potrivit CNN.

Generalul Andrew Poppas, directorul operațiunilor din cadrul Statului Major General al SUA, a dat asigurări că această construcție a acestor secțiuni de zid la frontieră va reduce numărul personalului militar american desfășurat la granița cu Mexic, la cererea lui Donald Trump, care dorește să se apere de migranţii care vor să inre ilegal în SUA. 

Construcția zidului care presupune 11 proiecte ar trebui să înceapă în 135 de zile, potrivit unei surse oficiale a secretariatului Apărării.

Generalul Andrew Poppas, directorul operațiunilor la Statul Major General al SUA, a dat asigurări că lucrările de construcție ale acestor secțiuni de ziduri de frontieră vor reduce numărul personalului militar american desfășurat la granița cu Mexic, la cererea lui Donald Trump. Lucrările ar urma să înceapă în 135 de zile, a precizat aceeaşi sursă.