Pentagonul a renunţat la interceptările de rachete

Pentagonul a anunţat miercuri că a renunţat la un proiect de interceptare de rachete dezvoltat de Boeing, citând ''probleme de concepţie tehnică'' şi a lansat o licitaţie pentru crearea unui interceptor de nouă generaţie.

22 aug. 2019, 05:12
Pentagonul a renunţat la interceptările de rachete

Ministerul Apărării al SUA ” va rezilia actualul contract cu Boeing pentru dezvoltarea vehiculului extra-atmosferic de nouă generaţie (Redesigned Kill Vehicle, RKV) începând cu 22 august, din cauza unor probleme de proiectare”, a indicat un purtător de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonelul Robert Carver, informează Agerpres.

Citeşte şi SUA fac primul test de rachetă cu rază intermediară de acţiune de la Războiul Rece încoace

„Încetarea acestui program a fost decizia responsabilă de luat”, a declarat secretarul adjunct al Apărării pentru Cercetare şi Inginerie, Michael Griffin. ”Uneori apar probleme atunci când dezvoltăm noi programe”, a explicat el.

În decembrie 2018, agenţia de apărare anti-rachetă a Pentagonului a ajuns la concluzia că ”unele elemente critice” ale proiectului RKV nu îndeplinesc criteriile cerute, a menţionat de asemenea locotenentul colonel Carver.


loading...