Soldaţi cu forţe SUPRAOMENEŞTI, achiziţii ale Pentagonului. IRON MAN devine REALITATE

Publicat: Luni, 14 Octombrie 2013 17:18 // Actualizat: Luni, 14 Octombrie 2013 19:45 // Sursa: romaniatv.net

Cercetătorii armatei americane lucrează la dezvoltarea unei armuri de înaltă tehnologie care ar urma să confere soldaţilor "o forţă supraomenească", asemenea celei prezentate în filmele de acţiune Iron Man.

Această armură "revoluţionară", botezată "Tactical Assault Light Operator Suit (sau Talos)", va fi dotată cu un schelet extern, pentru a-i permite soldatului să transporte echipamente grele, cu un calculator performant şi cu o protecţie anti-glonţ crescută, precum şi cu un sistem de control al semnelor vitale, a explicat US Army.

"Unele dintre tehnologiile preconizate pentru Talos conţin o armură avansată, calculatoare care permit soldatului să ştie unde se află în orice moment pe câmpul de luptă şi să comunice cu comandamentul, precum şi un sistem de alimentare electric şi un schelet exterior foarte mobil", a precizat armata terestră americană.

Comandamentul pentru operaţiuni speciale (US Special Operations Command), care controlează comando-urile de elită ale Marinei americane, Navy SEAL, şi ale armatei terestre, Army Rangers, a lansat un apel cercetătorilor, în urmă cu o lună, să prezinte proiecte bazate pe tehnologii care să poată fi încorporate într-o 'armură de luptă inteligentă'. Proiectele vor putea fi prezentate până în septembrie 2014. Comandamentul militar şi responsabilii Pentagonului vor decide ulterior cum vor proceda, ţinând cont de constrângerile bugetare tot mai mari, a explicat purtătorul de cuvânt al comandamentului pentru cercetare, dezvoltare şi inginerie al armatei terestre, Roger Teel.

Această viitoare armură de luptă ar putea folosi, de asemenea, '"un scut lichid", care aminteşte de filmele Terminator, dar această tehnologie nu este decât în primele stadii de dezvoltare, a explicat pentru AFP responsabilul american. Potrivit acestui proiect dezvoltat de cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), acest lichid s-ar solidifica cu o încărcătură magnetică sau electrică.

Un video demonstrativ cu armura viitorului, publicat de Armata americană, înfăţişează un soldat dotat cu echipamente de inspiraţie SF stând în pragul unei uşi, în timp ce gloanţe trase din apropierea sa ricoşează la atingerea armurii acestuia. Sigla Talos face trimitere la giganţii din bronz din mitologia greacă pe care Zeus îi desfăşura pentru a o proteja pe Europa. În pofida referirii la un mit şi la faptul că precedentele proiecte ambiţioase de înarmare nu au avut urmări, responsabilii americani insistă asupra realismului tehnologiilor pentru Talos, scrie AFP.

Ideea de a afişa pe un ecran, în casca unui soldat, amplasamentul forţelor pe un câmp de luptă este similară eforturilor deja în curs pentru dezvoltarea unei căşti destinate piloţilor de pe noul avion de vânătoare F-35, arată militarii.

Acest proiect se înscrie într-o tendinţă actuală a cercetării care se concentrează pe interfaţa om-maşină, care urmăreşte să multiplice capacităţile unui simplu soldat. Proiectul a fost iniţiat de amiralul William McRaven, aflat la conducerea comandamentului de operaţiuni speciale şi devenit celebru pentru conducerea raidului Navy SEAL pentru uciderea lui Osama bin Laden, în mai 2011. Potrivit responsabililor militari ai proiectului, o estimare a costurilor acestuia este prematură. Deşi recunosc că Talos duce cu gândul la armura lui Tony Stark din 'Iron Man', militarii subliniază că armura viitorului, contrar super-eroilor din filme, nu va ajuta la furat.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 oct 15:45
...urma să confere soldaţilor “o forţă supraomenească”, asemenea celei prezentate în filmele de acţiune Iron Man, notează romaniatv.net.     Noua armură revoluționară se va numi “Tactical Assault Light Operator Suit (sau Talos)” și va fi dotată cu un schelet extern, care va...
14 oct 20:01
...“o forţă supraomenească”, asemenea celei prezentate în filmele de acţiune Iron Man. Citește mai departe…

...
14 oct 17:35
...“o forţă supraomenească”, asemenea celei prezentate în filmele de acţiune Iron Man. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
14 oct 17:30
... Cercetătorii armatei americane lucrează la dezvoltarea unei armuri de înaltă...
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 17 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H