Pentru bărbaţi: Top 6 temeri pentru sănătatea ta care nu te lasă să dormi noaptea

Îngrijorările zilnice ne pot fura somnul nopţii. Însă când acestea ţin de sănătate şi sunt mai degrabă temeri decât motive reale iar somnul este perturbat, iată cu adevărat un motiv solid de îngrijorare! Vă prezentăm lista cu cele mai mari motive de îngrijorare la bărbaţi, în ceea ce priveşte capitolul "sănătate", aşa cum rezultă ele dintr-un recent studiu Men’s Health.

RomaniaTV.net
08 apr. 2012, 15:05
Pentru bărbaţi: Top 6 temeri pentru sănătatea ta care nu te lasă să dormi noaptea

Studiul descrie mai multe tipuri ale motivelor care nu-ţi dau pace, iar aceste confuzii îţi pot da cu adevărat sănătatea peste cap, dacă nu eşti atent.

Ştim că te temi îngrozitor să nu faci cancer testicular! Însă pari mult mai relaxat atunci când vine vorba despre diabet sau alte afecţiuni cardiace. Iată un top cu cele mai mari temeri ale bărbaţilor când vine vorba de sănătate, fiecare notate cu un anumit factor de risc, de la 1, la 5, după cum urmează:

1: risc minor

5: risc major

1. Cancerul testicular: risc: 1,5.  În Statele Unite au fost diagnosticaţi anul trecut cu acest tip de cancer un număr de 7900 de bărbaţi; din aceştia, 380 de bărbăţi au murit din această cauză. Cancerul testicular are o rată de vindecare mai mare de 90%, una dintre cele mai ridicate dintre toate tipurile de cancer existente.

Îţi poţi palpa testiculele o dată pe lună, pentru liniştea ta. Dacă simţi orice denivelare, contactează imediat medicul. Cu cât e descoperit mai devreme, cu atât are şanse mai mari de vindecare.

Citiţi aici mai mult