Pentru ce este faimoasă plaja Possidi, din Halkidiki. În ultima vreme toată lumea vorbește despre asta

Grecia este cunoscută pentru plajele sale ireale cu nisip alb și marea turcoaz, care îi lasă pe turiști fără suflare. Unul dintre cele mai frumoase locuri este Possidi și este situat pe coasta de sud-vest a braţului Kassandra.

11 iul. 2022, 14:55

Possidi este un loc turistic special construit, „ascuns” în dealuri înalte și verdeață, iar Capul Possidi este plaja cu același nume care atrage mii de turiști în fiecare an. Possidi este un sat frumos, transformat acum într-o staţiune cochetă. Se află pe braţul Kassandra, la 102 km de Salonic. De asemenea, se află la 70 km sud de Poligiros, capitala peninsulei Halkidiki.

Plaja care dispare

Din cauza mareelor, forma acestei plaje se schimbă și este mereu diferită. Uneori, extrema sa dreaptă „se scufundă” în mare și nu este vizibilă, iar uneori „iese la suprafață”, dar într-o formă diferită decât înainte. Plaja este îngustă și lungă și se întinde până la faimosul cap sau mal de nisip care pătrunde adânc în mare.

Citeşte şi Ce diferenţe de preţuri sunt între litoralul românesc şi cel grecesc. Cât a plătit un român pe şezlong în România şi în Grecia. „E ţeapă la noi”

Copiii sunt deosebit de încântați de nisipul fin al acestei plaje și de mica adâncime a apei. Pe o parte a plajei există un far înalt, ce datează din 1864, care este simbolul staţiunii. Se spune că în momentul în care s-a construit farul a ajuns marea la el, dar între timp marea s-a retras foarte mult, așa că acum este o distanţă de aproape un kilometru de la far până la capătul plajei. În apropierea farului se află rămășițele unui templu dedicat lui Poseidon, vechiul zeu al mării.

Acest loc ascunde însă și un mare pericol. În urmă cu doar două zile, trei tineri din Macedonia de Nord au dispărut în mare, în Halkidiki, după ce au decis să înoate într-o zonă periculoasă a coastei. Din fericire, doi dintre ei au fost găsiți în viață, în timp ce căutarea prietenului lor continuă. Ei au fost duși de curent într-un loc numit „Ammoglossa Miti”, în marea agitată de lângă Posidium.