Pentru o imunitate mai bună, ţine o cură cu cătină

La finalul verii, urmează o cură cu fructe de cătină pentru întărirea imunității! Descoperă cum se ține cura și de ce alte afecțiuni te protejează remediile cu cătină.

24 aug. 2017, 09:04
Pentru o imunitate mai bună, ţine o cură cu cătină

Cura cu sirop de cătină crește rezistența la boli

Cătina, în special siropul preparat din ea, alungă oboseala și crește imunitatea la bolile care apar la trecerea de la vară la toamnă, guturai și gripă. Aduce un plus de vitamine (A, B1, C, E), care stimulează pofta de mâncare.

Din cătina proaspătă poți face siropul astfel: zdrobește trei cești de cătină și pune peste ele o ceașcă de miere. Amesteci și păstrezi la frigider. În fiecare zi, iei din sirop câte 5 lingurițe, pe nemâncate. Dacă urmezi tratamentul 3-4 săptămâni, ai șanse mari să nu răcești în sezonul rece. Dacă răcești frecvent și ești chiar la debutul bolii, dublează cantitatea de sirop de cătină, pentru a-ți ajuta sistemul imunitar să se lupte cu virusurile.

Și maceratul din fructe uscate de cătină crește imunitatea. Acoperă 1-2 lingurițe de fructe cu 250 ml de apă rece. Lasă-le 10 ore, apoi strecoară și bea lichidul de-a lungul unei zile, înainte de a mânca.

Stopezi apariția inflamațiilor cu ulei de cătină

Alături de remediile cu fructe de cătină pe care le poți prepara acasă, cele pe bază de cătină pe care le găsești în magazinele naturiste te ajută să te menții sănătos. Este și cazul uleiului de cătină. Din el, organismul își poate procura vitamine: A, D, E, K și acizi grași polinesaturați care au efect regenerator. O cură de 4 săptămâni în care iei zilnic 3-6 capsule sau 60 de picături de ulei de cătină, împărțite în 3 reprize sporește acuitatea vizuală, previne inflamațiile, bolile de inimă și digestive, alungă oboseala.

Previi bolile de ficat cu suc de cătină

Pentru a crește capacitatea de apărare a organismului, pentru a preveni bolile de ficat și pentru a scăpa în timp mai scurt de o enterocolită cum este cea de fermentație, bea suc de cătină preparat în casă.

Ca să faci suc proaspăt de cătină, este nevoie să zdrobești boabele cu o lingură de lemn, într-un vas de porţelan, până obții o pastă. Cel mai bine ar fi s-o consumi imediat. Dacă nu este posibil sau ai o cantitate prea mare de suc la final, pune-l într-un recipient închis la culoare, la frigider și bea-l în câteva zile. O altă variantă este să-l congelezi în recipient de plastic. În caz contrar, se oxidează și-și pierde din proprietățile nutritive.

De preferat, sucul de cătină se bea în combinație cu suc de morcov. La o jumătate de pahar de pahar de suc de morcov, 5 linguri de suc de cătină. Se ia de 3 ori pe zi, între mese.

Sucul de cătină și morcov luat chiar și de 6 ori pe zi te ajută să alungi gazele și balonarea cauzate de enterocolita de fermentație. Poți face și o cură cu pulbere de cătină timp de 7 zile în care iei câte o linguriță de 3 ori pe zi, la 1-2 ore după masă.

Cura cu pulbere de cătină te ține departe de diabet

Cu pulbere de cătină poți face o cură de 3 luni sau una îndelungată, de jumătate de an, pentru a combate nu doar stările de nervozitate date de tulburările hormonale, ci și bolile intestinale și reumatismale, diabetul, atacul de cord și accidentul vascular cerebral. O linguriță de pulbere luată de 2 sau de 3 ori pe zi crește nivelul de serotonină, ceea ce aduce o stare de bine, de calm interior.

Află care sunt cele mai bune remedii pentru imunitate pe clicksanatate.ro.