PROGNOZA METEO pe trei zile. Temperaturile vor scădea simţitor şi vor fi şanse de ploaie în aproape toată ţara

PROGNOZA METEO. În următoarele zile, vremea se va schimba radical. Începând de duminică, temperaturile vor scădea semnificativ şi vor fi şanse de ploaie în aprope toată ţara.

RomaniaTV.net
01 iul. 2017, 15:58
PROGNOZA METEO pe trei zile. Temperaturile vor scădea simţitor şi vor fi şanse de ploaie în aproape toată ţara

PROGNOZA METEO LA NOAPTE 

În sudul Banatului, local în Transilvania și Moldova, precum și în zona Carpaților Meridionali și în cea mai mare parte a Orientalilor vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin rafale de vant, chiar cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp și punctiform 35…45 l/mp. Astfel de fenomene vor fi arii mai restrânse și în restul teritoriului, cu precădere în nordul Olteniei și al Munteniei. În sud și în sud-est va fi o noapte tropicala, cu minime ce nu vor coborî sub 20 de grade, iar disconfortul termic va fi încă ridicat. La nivelul întregii țări minimele termice se vor încadra între 11 și 24 de grade, cu cele mai mari valori pe litoral.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și posibil descărcări electrice şi averse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări. Valorile termice vor caracteriza în continuare o noapte tropicală, cu minime de 20..22 grade si disconfortul termic încă ridicat.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

Valorile termice vor scădea semnificativ în jumătatea de sud-est, astfel incat maximele la nivelul întregii țări vor fi între 25 grade in nordul litoralului si in Maramures și 34 de grade in sudul Olteniei și doar în sudul extrem, dupa amiaza, indicele temperatură-umezeală se va apropia de pragul critic 80. Peste zi cerul va fi variabil și izolat vor fi ploi de scurtă durată, cu sanse mai mari dumineata în sudul Moldovei. Începând de seara însă, instabilitatea atmosferică va fi în accentuare în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă în general între 25 și 40 l/mp, iar în Oltenia, vestul și nordul Munteniei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură se vor depăși pe arii restrânse 50…70 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra între 12 și 19 grade, ușor mai ridicate pe litoral.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI

Temperatura aerului va scădea semnificativ față de zilele anterioare si maixme se va opri la 31…32 de grade. Peste zi cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Noaptea instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice și averse cepot avea caracter torențial. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade.

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea se va răci semnificativ în toate regiunile și va fi în general instabilă. În jumătatea de sud a țării și în toată zona montană vor fi înnorări accentuate, averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, cu precădere în partea central-sudică, 50…70 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare si ploi pe spatii miciși, în general reduse cantitativ. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, iar în timpul averselor, izolat și trecător, va mai lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 grade in estul Transilvaniei și 27 de grade in vest, minimele între 10 și 18 grade. BUCUREŞTI Vremea va fi instabilă si se va raci. Cerul va avea înnorări accentuate, vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar minima15..16 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI

Vremea se va ameliora sub aspectul ploilor, iar valorile termice diurne vor marca o creștere ușoară în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în sudul și sud-estul țării și în zonele de deal și de munte unde, pe arii restrânse, va mai ploua, în general slab cantitativ. Vântul va unele intensificări în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 29 de grade, iar cele minime între 5…6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 17…18 grade pe litoral.BUCUREŞTI Vremea se va ameliora sub aspectul ploilor; cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei când vor mai fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât cea din ziua precedentă, va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO MIERCURI

Vremea va fi predominant frumoasă și va continua să se încălzească ușor în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil și doar cu totul izolat, îndeosebi la munte, vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 31 de grade, iar cele minime între 6…7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18…20 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest. BUCUREŞTI Vremea va fi frumoasă, cu cer variabil și vânt slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

PROGNOZA METEO DE JOI PANA SAMBATA

Valorile termice vor fi în creștere, astfel că, până la sfârșitul intervalului, vremea va deveni călduroasă în majoritatea regiunilor. Probabilitatea de averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în jumătatea nordică a țării și la munte.