Pepenele roşu, un aliat împotriva atacului de cord

Acest fruct dulce și plin de apă, care te hrănește și hidratează, este un remediu pentru numeroase boli. Mănâncă pepeni în sezonul lor căci ajută la detoxificarea rinichilor, la eliminarea toxinelor, și nu numai.

30 iun. 2017, 06:24
Pepenele roşu, un aliat împotriva atacului de cord

Cu ajutorul unei cure de pepene roșu îți poți recăpăta silueta. Îți vei potoli atât setea cauzată de căldura excesivă, dar și foamea, consumând un aliment ușor, iar persoanele supraponderale pot preveni infarctul miocardic, atât vara cât și iarna.
Scade tensiunea arterială

Oamenii de știință au descoperit că un consum regulat de pepene roșu reduce nivelul ridicat al tensiunii arteriale la persoanele supraponderale, prin urmare diminuează riscul de infarct miocardic (atac de cord).

Specialiștii în domeniu explică faptul că șansele ca oamenii să facă un atac de cord sunt mai mari în sezonul rece decât în cel cald, iar un consum de pepene roșu, în perioada iernii, scade semnificativ presiunea arterială la oamenii cu multe kilograme în plus, notează dailymail.co.uk. (Și în anotimpul rece se găsește pepene roșu în România, fiind important din țările calde.)

Anual, iarna, multe persoane își pierd viața din cauza infarctului. Asta se întâmplă deoarece organismul persoanelor supraponderale depune foarte mare efort pentru a încălzi corpul, ceea ce face ca presiunea arterială să crească prea mult. Din acest motiv, inima va lucra și ea mai mult, iar astfel va crește și riscul de infarct și de atac vascular cerebral.

Studiul efectuat de cercetători a avut ca subiecți, 13 bărbați obezi, care timp de 3 luni avuseseră tensiune arterială ridicată. Participanților li s-au introdus mâinile în apă rece pentru a simula condițiile de vreme rece, și în acel timp li s-a luat fiecăruia tensiunea arterială. După aceea, la circa jumătate dintre indivizii obezi li s-a dat să consume în fiecare zi, extracte de pepene roșu (4 grame de un aminoacid numit citrulină (L-citrulline) și 2 grame de arginină (L-arginină), iar celorlalți o medicamentație inactivă, de tip placebo. După 6 luni, subiecții au făcut schimb de tratament.

Află mai multe despre beneficiile pepenelui roșu pe clicksanatate.ro.