Pepenii injectaţi, otravă pentru organismul nostru. Iată cum să deosebeşti lubeniţele sănătoase!

Semnal de alarmă tras de autorități. Este sezonul pepenilor, iar tarabele din piețe sunt pline de aceste fructe dulci și zemoase.

10 iul. 2021, 16:55
Pepenii injectaţi, otravă pentru organismul nostru. Iată cum să deosebeşti lubeniţele sănătoase!

Pepenii injectaţi, otravă pentru organismul nostru. Atenție, însă, la la calitatea acestora. Cum facem diferența dintre un pepene crescut natural și unul injectat cu tot felul de substanțe periculoase.

Pepenii injectaţi, otravă pentru organismul nostru. Iată cum să deosebeşti lubeniţele sănătoase!

Pentru a-i identifica foarte repede trebuie doar să fim atenţi la seminţe. Pepeni injectaţi au seminţele albe, necoapte. Ceea ce este în defavoarea noastră este faptul că putem vedea seminţele abia după ce am cumpărat pepenele şi am ajuns cu el acasă.

Este indicat sa consumăm pepeni verzi cumpăraţi din surse sigure sau cel puţin de la comercianţi de la care ai mai cumpărat şi au fost buni din toate punctele de vedere: interior roşu, dulce şi seminţe negre. Pepeni injectați. Una dintre substanțele folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a crește și a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, o substanţă folosită la accelerarea creşterii şi în SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisă în Europa. Forchlorfenuronul a fost testat pe şoareci în SUA, observându-se că, la doza maximă administrată, 400 de grame pe kilogram de masă corporală, apare alopecia. De asemenea, şoarecii au scăzut în greutate pe parcursul testelor.

Cultivatorii de pepeni din Dăbuleni își apără brandul, pepenele verde.

Citeşte şi: Ce a păţit acest influncer, după ce s-a filmat în timp ce vindea pepeni dintr-un Lamborghini
„Pepene de Dăbuleni proaspăt, de la Piața Obor. Are un gust atât de dulce, din experiența personală, vă spun că toată vara n-am mâncat pepene mai bun ca acum. Domnul Madălin Ionescu minte cu nerușinare, la TV, că s-a intoxicat de la pepene.

Noi mâncăm zilnic încă din iunie și nu s-a intoxicat nimeni, nici din familie, nici dintre clienții noștri, fiindcă mereu revin la noi să cumpere și spun că sunt nemaipomeniți. Oameni buni nu mai credeți ce se spune acum! Ocupați-vă timpul cu lucruri mai interesante pentru viața voastră! Vă așteptăm în continuare la piețe, vă garantăm că produsele noastre sunt de cea mai înaltă calitate și la fel de naturale cum au fost dintotdeauna”, este mesajul reprezentantului unuia dintre cultivatorii de pepeni din Dăbuleni.

Citeşte şi: Doctorul Gheorghe Mencinicopschi explică DE CE e bine să mâncăm pepeni mici şi nu mai mult de 10 cireşe pe zi