PepsiCo şi Starbucks suspendă publicitatea pe Facebook în semn de protest

PepsiCo şi Starbucks se alătură companiilor mari care au decis să suspende temporar publicitatea pe Facebook şi alte reţele de socializare, pentru a protesta faţă de răspândirea urii.

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 05:05
PepsiCo şi Starbucks suspendă publicitatea pe Facebook în semn de protest

Potrivit Fox Business News, PepsiCo nu se va mai promova pe Facebook. Suspendarea va avea loc în lunile iulie şi august, iar sursele au descris măsura ca „un boicot global” faţă de publicitatea pe Facebook. PepsiCo nu a răspuns imediat unei solicitări din partea Reuters pentru comentarii.

De asemenea, și Starbucks a anunţat că va suspenda temporar promovarea „pe platformele de socializare” şi că va avea discuţii interne şi cu pertenerii media şi organizaţiile de protecţie a drepturilor civile pentru oprirea răspândirii urii. Compania va continau să facă postări pe reţelele de socializare, dar fără să plătească pentru promovare, potrivit CNBC.

Citește și: Facebook ameninţă cu boicotarea grupurilor de presă. Compania nu vrea să împartă câştigurile din publicitate cu autorităţile

Cu toate acestea, Starbucks a precizat că nu se alătură campaniei de boicot #StopHateForProfit, care a fost lansată la începutul lacestei luni de mai multe organizaţii.

„Credem în unirea comunităţilor, atât în persoană cât şi online şi suntem împotriva discursului care răspândeşte ură. Credem că se poate face mai mult pentru a crea comunităţi online mai primitoare şi mai incluzive şi că atât liderii de afaceri cât şi creatrii de politici trebuie să colaboreze pentru a face o schimbare reală”, a anunţat Starbucks.

Citește și: Compania Starbucks, anunţ de ultimă oră. Ce se va întâmpla cu cafenelele în urma pandemiei de coronavirus

Un purtător de cuvânt al Starbucks a precizat că măsura nu include YouTube, care este deţinută de Google. 

Coca Cola a anunţat la rândul său, vineri, că va suspenda promovarea pe reţelele de socializare la nivel global, în timp ce Unilever va opri publicitatea pe Facebook, Pinstagram şşi Twitter în Statele Unite până la 31 decembrie.

Organizaţiile cer Facebook să controleze mai strict dezinformările şi răspândirea urii, prin măsuri precum crearea unei linii separate de moderare pentru utilizatorii care afirmă că au devenit ţinte din cauza rasei sau a religiei sau posibilitatea ca cei care se promovează să vadă cât de frecvent apar reclamele lor lângă conţinut care a fost ulterior eliminat din dezinformare sau urmă, iar în acest caz să primească înapoi banii plătiţi.


loading...