PER îl lansează în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei pe arhitectul Alexandru Pânişoară, singurul candidat cu victorii însemnate la activ împotriva lui Nicuşor Dan

PER consideră că Bucureştiul a devenit un oraş care îşi ucide încet cetăţenii prin poluare şi care le îngreunează viaţa sub povara sistemelor vitale de infrastructură degradate.

25 mart. 2024, 13:43
PER îl lansează în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei pe arhitectul Alexandru Pânişoară, singurul candidat cu victorii însemnate la activ împotriva lui Nicuşor Dan

Partidul Ecologist Român (PER) l-a desemnat pe tânărul Alexandru Pânişoară, expert în urbanism, arhitectură și drept, preşedinte al ONG-ului Asociația pentru Dreptul Urbanismului (ADU), drept candidat pentru funcţia de Primar General al Municipiului Bucureşti. Cu o vastă experienţă ca activist civic pe zona de urbanism, Alexandru Pânişoară a reuşit, de-a lungul timpului, să obţină mai multe victorii importante în instanţă – printre ele, obligativitatea ca Primăria Generală să elaboreze strategia privind conservarea spaţiilor verzi şi să înfiinţeze Registrul spaţiilor verzi sau deblocarea PUZ-urilor pentru Sectoarele 2 şi 4 din Bucureşti.

“Eu am fost vicepreşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul şi am crezut în proiectul iniţial care îşi propunea salvarea Capitalei din mâinile rechinilor imobiliari şi construirea unui oraş european. Din păcate, Nicuşor Dan, care nu are niciun fel de experienţă pe zona de urbanism, a trădat cauza noastră. Candidatura mea de acum vine să corecteze aproape patru ani dezastruoşi pentru Primăria Generală, în care nu numai că nu au fost rezolvate problemele sistemice ale Capitalei, dar lucrurile s-au înrăutăţit considerabil. De altfel, acest lucru este confirmat de multitudinea de acţiuni în instanţă pe care le-am deschis şi pe care le-am câştigat. Spre deosebire de Piedone sau de Cîrstoiu, eu chiar am nişte victorii însemnate la activ împotriva lui Nicuşor Dan, pentru București și bucureșteni”, a precizat arhitectul Alexandru Pânişoară.

INTERVIU EXCLUSIV Alexandru Pânișoară, candidatul ecologiștilor la Primăria Capitalei. „Bucureștiul poate mai mult, merită mai mult, pierde oportunități mari prin decizii foarte proaste”

PER consideră că Bucureştiul a devenit un oraş care îşi ucide încet cetăţenii prin poluare şi care le îngreunează viaţa sub povara sistemelor vitale de infrastructură degradate. Traficul infernal, poluarea demnă de India şi pierderile uriaşe din sistemul depășit de termoficare au făcut din Capitala României un loc de unde oamenii încearcă să fugă. Soluţia nu are cum să vină decât de la oameni de meserie, care s-au ocupat toată viaţa lor doar de planificare urbană. Soluţiile nu vor veni nici de la matematica de liceu, nici de la chirurgia de genunchi şi nici nici de la bişniţăreală. Rezolvarea va veni doar de la experţi.

Curriculum_Vitae

“Bucureștiul merită mai mult şi poate mai mult. Ceea ce-i lipsește e planificarea. Acest lucru nu se întâmplă şi pentru că, în fruntea Capitalei, în ultimii 20 de ani au fost fie doar politicieni care habar nu au ce trebuie făcut într-un oraş, fie oameni care s-au vândut pe un pumn de arginţi. Candidez pentru funcţia de Primar General pentru că ştiu ce trebuie făcut. Eu chiar am o meserie (aceea de arhitect) care se pretează la profilul necesar edilului şef al Capitalei. Soluţiile pe care le propun nu înseamnă reinventarea roţii, ci aplicarea în Bucureşti a unor proiecte şi programe care au dat roade în alte mari capitale europene. Trebuie rezolvată termoficarea, poluarea şi traficul. Pentru fiecare, este nevoie de o strategie integrată cu termene clare şi fixe. Şi mai e nevoie de ceva: de o viziune despre cum ar trebui să arate Capitala. Tot peticind, uităm de imaginea de ansamblu şi rezultatele vor rămâne proaste dacă ne blocăm în actuala stare de fapt”, a concluzionat Alexandru Pânişoară, candidatul PER pentru Primăria Generală a Capitalei.

Citeşte şi

Partidul Ecologist Român (PER) solicită tragerea la răspundere penală a tuturor celor care au contribuit la ţeapa numită „Roşia Montană”