Percheziţii ale Parchetului European la Inspectoratul General al Aviaţiei din MAI. Sunt vizate achiziţii din fonduri europene

Parchetul European a făcut, marţi, percheziţii la Inspectoratul General al Aviaţiei din cadrul Ministerului de Interne. Perchezițiile au legătură cu mai multe achiziții făcute din fonduri europene.

12 sept. 2023, 14:32
Percheziţii ale Parchetului European la Inspectoratul General al Aviaţiei din MAI. Sunt vizate achiziţii din fonduri europene

Procurorii de la Parchetul European (EPPO) au efectuat, marți dimineața, percheziții la sediul Inspectoratului General de Aviație (IGAV) al Ministerului Afacerilor Interne, fiind vizate proiecte cu fonduri UE.

”Confirmăm că în această dimineaţă Parchetul European, Biroul Bucureşti, împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie şi Institutul Naţional de Criminalistică a efectuat percheziţii în cadrul unei investigaţii externe privind achiziţiile publice finanţate prin Facilităţii pentru redresare şi rezilienţă (RRF)”, a transmis, marţi, Parchetul European.

Citește și: Fostul şef al Brigăzii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate din Bucureşti (BCCO), arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a omorât o femeie pe trecerea de pietoni, fiind băut şi drogat la volan

Instituţia a precizat că, deocamdată, nu pot fi oferite mai multe informaţii cu privire la ancheta derulată.

Nu este prima dată când instituția este vizată de o anchetă penală. În luna iunie, procurorii militari din cadrul DNA au făcut percheziții la sediul instituției într-un dosar vizând fapte de corupție ce ar fi fost comise în perioada 2019-2023 și care au legătură cu „efectuarea și decontarea unor lucrări de reparații/mentenanță a unor aeronave care asigură suportul aerian pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv misiuni aeromedicale S.M.U.R.D.”, potrivit Adevarul. Prejudiciul era estimat la aproximativ 23.200.000 lei.

Citește și: Români acuzați de fraudă cu fonduri europene. EPPO efectuează 40 de percheziţii domiciliare în România şi Franţa pentru o fraudă de 30 de milioane de euro. S-au folosit de scrisori fictive de la o bancă din Insulele Comore

Inspectorul șef al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I), generalul de flotilă aeriană Cătălin Paul, este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu.

Alături de el sunt cercetați pentru complicitate la abuz în serviciu Andrei Bădulescu, locotenent-comandor, șef al Serviciului Dezvoltare, Reglementări Tehnice și Coordonare Mentenanță Aeronave din cadrul Inspectoratului General de Aviație, Florin Vasile, comandor(r), adjunct al inspectorului general și inginer-șef al IGAv, Mihai Popa, director tehnic al Școlii Superioare de Aviație Civilă, George Costin Barbu, director general al Școlii Superioare de Aviație Civilă și o persoană fizică, reprezentant al unei firme.