Percheziţii de amploare în Bucureşti şi şapte judeţe la o grupare de escroci. Au luat credite de 3,2 milioane lei cu documente false

Poliţiştii din Capitală au descins la 44 de adrese în Bucureşti, Ilfov, Dâmboviţa, Teleorman, Ialomiţa, Călăraşi, Prahova şi Giurgiu, într-un dosar de înşelăciune, fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. O grupare de escroci este suspectată că a obţinut credite bancare de peste trei milioane de lei pe baza unor documente false.

08 oct. 2019, 08:05
Percheziţii de amploare în Bucureşti şi şapte judeţe la o grupare de escroci. Au luat credite de 3,2 milioane lei cu documente false

„Din datele şi probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au desfăşurat activităţi de natură infracţională, constând în obţinerea de credite bancare în baza unor documente false şi depunerea unor declaraţii fiscale la organele financiare pentru ca persoanele respective să figureze în mod nereal ca angajaţi ai unor societăţi comerciale”, arată sursa citată.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptelor menţionate este estimat la 3.200.000 de lei şi au mai fost solicitate credite care nu au fost acordate în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei.

Persoanele implicate vor fi duse pentru audieri la sediul Secţiei 1 Poliţie.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Ilfov, Dâmboviţa, Ialomiţa, Teleorman, Giurgiu, Prahova şi Călăraşi.