Percheziţii DIICOT în palatele romilor din cinci judeţe pentru evaziune fiscală de 20 mil. de euro

Mai multe percheziţii au loc avut loc duminică în Strehaia, Timişoara, Cluj, Hunedoara şi în judeţul Argeş. Peste 30 de persoane au fost ridicate şi duse la audieri într-o acţiune DIICOT ce vizează o fraudă de 20 de milioane de euro. Printre suspecţi se numără şi un fost şef în Garda Financiară. UPDATE 10 persoane au fost reţinute.

RomaniaTV.net
26 feb. 2012, 07:15
Percheziţii DIICOT în palatele romilor din cinci judeţe pentru evaziune fiscală de 20 mil. de euro

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au efectuat 30 de percheziţii domiciliare – 13 în localitatea Strehaia, 9 în judetul Hunedoara , 4 în municipiul Cluj, 3 în municipiul Timişoara şi una în judetul Argeş, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, constituit din 34 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din oraşul Strehaia judeţul Mehedinţi au fost ridicate 10 persoane care sunt suspectate de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani. Autorităţile au ridicat documentele de la firmele fictive, două seifuri, cinci maşini de lux, 70.000 de lei şi arme.

Potrivit procurorilor, liderii grupării au identificat un număr de 50 de societăţi comerciale, având cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, în schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operaţiuni comerciale fictive, de livrare mărfuri sau prestare servicii, în scopul diminuării taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat.

Membrii grupării au înfiintat în acest scop 5 societăţi comerciale, tip “fantomă“, cu sediul în localitatea Strehaia, acestea acumulând debite substanţiale către bugetul de stat, constând în TVA şi impozit pe profit, datorat urmare a activităţii infracţionale.

Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau achitate în conturile societăţilor comerciale controlate de către învinuiţi, deschise la diverse unităţi bancare, de unde erau ridicate imediat în numerar şi împărţite între membrii grupării.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este estimat până la acest moment ca fiind în sumă de 20.000.000 euro.