Percheziţii DIICOT în toată ţara. Cum încerca clanul Cordunenilor să recupereze banii de la cei care câștigau la jocuri de noroc

Percheziţii DIICOT în toată ţara. Procurorii și polițiștii verifică mai multe cazinouri ai căror patroni ar fi creat o rețea de recuperatori. Aceștia ar fi trebuit să ia înapoi banii de la clienții care aveau norocul să câștige sume mari.

23 nov. 2022, 12:23
Percheziţii DIICOT în toată ţara. Cum încerca clanul Cordunenilor să recupereze banii de la cei care câștigau la jocuri de noroc
Percheziţii DIICOT în toată ţara

Percheziţii DIICOT în toată ţara. Altă misiune era să-i sperie pe alți patroni de cazinouri, adică să îi convingă să nu își mai deschidă alte săli de jocuri sau să le închidă pe cele care le creau concurență suspecților. 40 de persoane ar urma să ajungă la audieri azi.

Poliţiştii Capitalei – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, împreună cu procurorii DIICOT, fac miercuri dimineaţă 123 de percheziții la domiciliile și imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi la sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice, în municipiul Bucureşti şi 19 judeţe.

În cauză se fac cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizarea făptuitorului.

Citeşte şi: Angajata unei bănci din Timişoara, săltată de DIICOT. Timp de 11 ani a furat bani din conturile clienţilor. Prejudiciul este de 2,5 milioane de euro

Percheziţii DIICOT în toată ţara

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel naţional, un grup infracţional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracţiuni de şantaj, având ca obiect domeniul jocurilor de noroc.

Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de şantaj reprezentanţilor unor societăţi comerciale, ar fi urmărit eliminarea concurenţei în acest domeniu„, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Acţiunile au loc în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj.

Rețeaua ar fi fost pusă la punct de frații Mihăiță și Sorin Doroftei (fără legătură cu sportivul), care aveau sălile Vegas. Ei ar fi angajat „recuperatori” de la Sportivi, Corduneni și Cămătari, care aveau rolul sa recupereze câștigurile mari obținute în sălile lor și să sperie concurența ca să nu își deschidă săli sau să le închidă pe cele pe care le aveau pe lângă cele ale rețelei. Printre acești recuperatori s-ar afla Spac Vladimir, Sîrbu Marian zis Box și Cordunenii.

Totodată, ar fi interzis clienţilor care generau probleme să revină în sălile de jocuri, ce erau controlate de membrii grupului infracţional organizat şi ar fi recuperat de la aceştia prejudiciile aduse bunurilor din localuri„, arată sursa citată, potrivit Digi 24.

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi duse pentru audieri 40 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale. Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române, precum şi al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi serviciilor de investigaţii criminale din Bucureşti şi judeţele în care se efectuează percheziţii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul DIICOT. La acţiune participă luptători din cadrul SIAS – IGPR şi forţele Jandarmeriei Române.