Percheziţii DNA în Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu. Sunt implicaţi şi anchetatori americani

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în colaborare cu autorităţile din Statele Unite ale Americii, au efectuat, joi, percheziţii în mai multe locuri din ţară într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie, a informat DNA. Surse judiciare au precizat că printre locurile vizate de percheziţii s-a aflat şi Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu.

30 sept. 2022, 12:16
Percheziţii DNA în Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu. Sunt implicaţi şi anchetatori americani

Procurorii din cadrul DNA – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

„În cursul zilei de joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, s-au efectuat 26 de percheziţii domiciliare în câteva zeci de locaţii reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, se precizează în comunicatul DNA.

Citeşte şi: Anchetă la Baza Militară „Mihail Kogălniceanu”, după decesul militarului american. Ce au descoperit medicii legişti

În cauză, spune DNA, procurorii beneficiază de sprijin din partea autorităţilor judiciare SUA.

Surse judiciare au precizat că printre locurile vizate de percheziţii s-a aflat şi Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu. În cadrul investigației sunt verificate mai multe contracte de achiziții.

Citeşte şi: Aeroportul Mihail Kogălniceanu, modernizat cu bani europeni. Sorin Grindeanu: „Sunt trei contracte pe care le-am semnat astăzi”