Percheziții DNA la Administrația Spitalelor. Este vorba despre un dosar de corupţie legat de achiziţii publice

Procurorii DNA au descins luni dimineaţa la Administraţia Spitalelor Bucureşti, aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Potrivit unor surse citate de Agerpres, este vorba despre un dosar de corupţie legat de achiziţii publice.

18 sept. 2023, 09:57
Percheziții DNA la Administrația Spitalelor. Este vorba despre un dosar de corupţie legat de achiziţii publice

Percheziţii DNA la Administraţia Spitalelor Bucureşti într-un dosar de corupţie legat de achiziţii publice. Ancheta vizează şi numirea unor persoane în funcţii de conducere în unităţi spitaliceşti din Bucureşti. Vizat de anchetă ar fi directorul adjunct al instituţiei, care ar fi luat mită în două tranşe, respectiv 20.000 de euro şi 300.000 de lei.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada aprilie – august, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică şi cu numirea unor persoane în funcţii de conducere a unor unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului Bucureşti”, se precizează în comunicat al DNA.

Citește și: Genică Boenică, fugit de 15 ani în Iordania, a fost adus în România. Interlopul are de executat două pedepse cu închisoarea

Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu a declarat că a aflat din presă despre percheziţiile DNA la Administraţia Spitalelor Bucureşti, dar că este foarte bine că se fac verificări, în cazul în care există suspiciuni.

Citește și: Dezvăluiri incredibile despre Mario Iorgulescu: „Era în pragul morții”. Ce spune Gino Iorgulescu despre consumul de droguri

„Aşteptăm să vedem despre ce e vorba. Am văzut doar în presă informaţia şi nu am idee despre ce e vorba. Dar, bineînţeles, sunt foarte fericit că DNA lucrează. Nimeni nu e mai presus de lege şi dacă există informaţii şi probleme este foarte bine că se acţionează, e un lucru perfect normal”, a declarat Tomescu, luni, pentru AGERPRES.