Percheziţii DNA în Bucureşti, Ialomiţa şi Călăraşi. Este vizat şeful CJ Ialomiţa

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, miercuri, percheziţii la Consiliul Judeţean Ialomiţa şi la Spitalul Judeţean. În cauză sunt efectuate zeci de percheziţii şi în Bucureşti, şi în judeţul Călăraşi.

29 oct. 2014, 06:34
Percheziţii DNA în Bucureşti, Ialomiţa şi Călăraşi. Este vizat şeful CJ Ialomiţa

Potrivit DNA, procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2014.

‘În cursul zilei de 29 octombrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 30 de locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, din care trei sunt instituţii publice de interes local, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice’, se arată în comunicat.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Surse judiciare susţin că se fac percheziţii la Consiliul Judeţean Ialomiţa, la Spitalul Judeţean şi la Agenţia de Dezvoltare Regională Muntenia Sud.

Conform aceloraşi surse, sunt implicaţi şeful CJ Ialomiţa, directori executivi din Consiliu şi directori de spital, dar şi firme. Anchetatorii fac cercetări cu privire la presupuse fapte de corupţie comise de persoane cu funcţii de conducere.

Aceleaşi surse au menţionat că ar fi vorba de infracţiuni de trafic de influenţă şi abuz în serviciu privind achiziţii publice.