George Scripcaru, audiat la DNA. Primarul Braşovului, acuzat de abuz în serviciu

Primarul oraşului Braşov, George Scripcaru, a fost prezent, luni, la perchezițiile care au loc la sediul Primăriei, iar în jurul orei 16.30 a fost luat de mascaţi şi dus la audieri la DN. În anchetă ar fi implicat şi edilul George Scripcaru, care este acuzat de abuz în serviciu.

29 iun. 2015, 05:11
George Scripcaru, audiat la DNA. Primarul Braşovului, acuzat de abuz în serviciu

George Scripcaru a fost ridicat de la domiciliul său, unde de asemenea au avut loc de asemenea percheziții, în cursul dimineții, și dus la sediul Primăriei. După încheierea percheziţiilor, Scripcaru a fost luat de mascaţi şi dus la audieri la sediul DNA Braşov.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Brașov, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2010-2015. În cursul zilei de 29 iunie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate în județul Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii efectuează percheziții la sediul primăriei, biroul utilizat de George Scripcaru, cel al șefului Serviciului Investiții și al directorului executiv adjunct al Direcției Tehnice, precum și la domiciliul edilului și sediile mai multor firme, printre care și la SC RadioTeleviziunea Transilvania SRL.

În dosar ar fi implicat edilul George Scripcaru și ar fi vorba de abuz în serviciu în legătură cu încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare sau prestări servicii de către anumite societăți.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

CITEŞTE ŞI: Viceprimarul PSD din Braşov, înlocuit din funcţie cu un reprezentant al PP-DD