Viceprimarul PSD din Braşov, înlocuit din funcţie cu un reprezentant al PP-DD

Viceprimarul social-democrat al municipiului Braşov Răzvan Popa a fost înlocuit joi din funcţie, în cadrul şedinţei Consiliului Local, în urma unui proiect de hotărâre iniţiat de 16 consilieri locali din mai multe partide, care au cerut înlocuirea acestuia, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
05 iun. 2014, 15:44
Viceprimarul PSD din Braşov, înlocuit din funcţie cu un reprezentant al PP-DD

Răzvan Popa a fost înlocuit de Alexandrina Alina Durbacă, consilier local al Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD). În urma votului secret, din cele 23 de voturi valabil exprimate, 18 au fost în favoarea Alexandrinei Alina Durbacă, iar trei împotriva alegerii acesteia în funcţia de viceprimar.

Este pentru prima dată când această funcţie este ocupată de o femeie la Braşov. Alexandrina Alina Durbacă s-a arătat surprinsă de numărul mare de voturi pe care le-a obţinut, considerând că a fost apreciată de colegii din Consiliul Local pentru munca depusă până în prezent, în calitate de preşedinte al Comisiei Juridice din Consiliul Local.

‘A fost o mare surpriză pentru mine. Cel mai mare impact a fost numărul mare de voturi pe care colegii mei l-au dat şi eu consider că este un vot de încredere. Sunt în politică de doi ani ca membru al PP-DD şi consilier local al acestei formaţiuni politice. Sunt începătoare, sunt la primul mandat, dar îmi voi pune toată experienţa şi puterea mea de muncă în slujba comunităţii’, a declarat Alexandrina Alina Durbacă după alegerea sa.

Primarul George Scripcaru i-a mulţumit viceprimarului Răzvan Popa şi l-a asigurat de toată disponibilitatea şi colaborarea lui în continuare.

‘Nu am resentimente faţă de nimeni. În politică azi eşti într-o anumită situaţie, mâine eşti în altă situaţie. Nu am nimic ce să-i reproşez viceprimarului Răzvan Popa. Sunt decizii politice care au fost luate de consilierii locali. Nu eu am iniţiat proiectul de hotărâre. Dacă discutăm de un proiect politic care se derulează în momentul de faţă, este firesc ca această abordare să fie şi în acest plan. Este o decizie politică a mai multor formaţiuni politice care au iniţiat proiectul de hotărâre’, a spus George Scripcaru.

Viceprimarul Răzvan Popa nu a dorit să facă nicio declaraţie.

Alexandrina Alina Durbacă are 46 de ani, este căsătorită, are un copil şi este de profesie avocat. Până acum doi ani când a devenit membră a PP-DD nu a mai fost în politică.