Percheziţii DNA, la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan dă explicaţii mascaţilor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins miercuri dimineață la Primăria Capitalei, condusă de Nicușor Dan.

20 apr. 2022, 09:45
Percheziţii DNA, la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan dă explicaţii mascaţilor

Percheziţii DNA, la Primăria Capitale. Procurorii anticorupţie au mers miercuri dimineaţă la Primăria Municipiului Bucureşti pentru a ridica documente după acelaşi lucru s-a întâmplat în urmă cu o lună, când au fost descoperite nereguli cu privire la mai multe acte semnate de angajaţi ai instituţiei.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2015.

În cursul zilei de 20 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în birouri situate dintr-o instituție publică din municipiul București”, a transmis DNA.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, ridiculizat la iUmor. „Dacă am o centură cu explozibil, în cât timp dați drumul la apă caldă în București?” VIDEO

Percheziţii DNA, la Primăria Capitalei. Aurelian Bădulescu: „Triada Nicuşor Dan, PNL, USR căpuşează banul public al Municipalului Bucureşti”

Aurelian Bădulescu, consilier general PSD, a vorbit despre percheziţiile DNA care au loc la Primăria Capitalei.

„Ca şi la ultima percheziţie, activitatea infracţională a numitului Nicuşor Dan a continuat, în sensul că specialitatea dumnealui să-şi pună oamenii în funcţii cheie pentru a reuşi ulterior să manipuleze anumite achiziţii care se fac din bani publici ai Municipiului Bucureşti pentru grupurile de interese pe care acesta le serveşte.

Există la nivelul PMB pe care o girează acest domn, cu complicitatea consilierilor PNL şi USR care îi servesc lui Nicuşor Dan, prin votul din CGMB absolut toate solicitările.

Mai clar, veţi vedea că în acest zile se lucra la o nouă organigramă a PMB unde în funcţiile cheie să instalate persoane, în special în zona de achiziţii care să poată crea caietele de sarcini în favoarea unor câştigători care să nu mai participe la licitaţie, decât să simuleze şi astfel să fie declaraţi câştigători”, a declarat Bădulescu, la România TV.

Consilierul general PSD susţine că descinderile DNA au avut loc ca urmare a unor plângeri formulate de angajaţii Primăriei Capitalei.

„Angajaţii PMB din zonele despre care v-am vorbit au înţeles să formuleze plângeri penale în urmă cu o lună de zile pentru aceste chestiuni pe care DNA îşi face datoria. Rezultatul este acte.

Triada Nicuşor Dan, PNL, USR căpuşează banul public al Municipilului Bucureşti. Asistaţi la ce nu aţi asistat niciodată în istoria Primăriei Municipiului Bucureşti, la percheziţii în biroul acestui domn care din păcate este primar al Municipiului Bucureşti”, a mai precizat Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei.

Citeşte şi: Mediul cultural îl demolează pe Nicuşor Dan. Scandal în teatrele din subordinea Primăriei Capitalei. George Ivașcu și-a dat demisia, Felicia Filipcere anularea procedurii de evaluare