PERCHEZIŢII în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa într-un dosar de evaziune fiscală

Poliția Capitalei efectuează, marti dimineata, percheziții într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani. 36 de persoane vor fi aduse la audieri.

16 iun. 2015, 05:29
PERCHEZIŢII în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa într-un dosar de evaziune fiscală

În această dimineaţă, peste 120 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 44 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Dâmboviţa şi pun în executare 36 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că suspecţii, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, au înregistrat contabil şi au declarat fiscal cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, cheltuieli reflectate de servicii fictive de consultanţă în afaceri, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 11.000.000 lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată.