Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, într-un dosar de înşelăciune

Polițiștii Capitalei efectuează miercuri cinci percheziții în municipiul București și în județele Ilfov și Giurgiu, într-un dosar de înșelăciune.

RomaniaTV.net
24 mai 2017, 05:55
Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, într-un dosar de înşelăciune

Potrivit unui comunicat al DGPMB, polițiști din cadrul DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 5 mandate de percheziție în municipiul București și județele Ilfov și Giurgiu, într-un dosar privind săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune.

„Din datele și probele administrate în cauză în perioada noiembrie 2016 — mai 2017, rezultă presupunerea rezonabilă că cinci bănuiți, dintre care doi încarcerați, au apelat telefonic mai multe persoane și, sub pretextul că sunt reprezentanți ai unor organe judiciare, au solicitat și, ulterior, primit diverse sume de bani. Bănuiții au pretextat că verifică autenticitatea bancnotelor și că le vor expertiză, întrucât există suspiciuni că acești bani ar fi falși”, se precizează în comunicat.

Prejudiciul creat prin săvârșirea faptelor este estimat la suma de 110.000 de lei, nouă persoane urmând să fie conduse la audieri la sediul Secției 4 Poliție.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și al Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov.