Percheziţii la membrii grupărilor Caran, Duduianu şi Vancică, suspectaţi de cămătărie şi şantaj

Poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează, marţi, 40 de percheziții în București și județele Ilfov, Ialomița și Dâmbovița. Acțiunea vizează probarea activității infracționale a trei grupări suspectate de comiterea mai multor infracţiuni de tâlhărie, şantaj, cămătărie şi spălare de bani.

14 mai 2013, 05:38
Percheziţii la membrii grupărilor Caran, Duduianu şi Vancică, suspectaţi de cămătărie şi şantaj

UPDATE 9.20: Aurel Răducanu, liderul clanului Caran, a fost găsit marţi de poliţişti în toaleta Cazinoului Platinum al Hotelului Radisson, unde se ascundea, din cauza percheziţiilor efectuate de anchetatori la mai multe clanuri suspectate de şantaj şi cămătărie, au precizat pentru Agerpres, surse din Poliţie. În hotelul menţionat au mai fost găsiţi şi Costel şi Emil Răducanu, fraţi cu Aurel Răducanu. Suspecţii urmează să fie duşi la Poliţia Sectorului 2 pentru audieri.

„Începând cu luna noiembrie 2012, cu poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigaţii Criminale, Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Sectorului 2 D.G.P.M.B. și un colectiv de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au documentat activităţile infracţionale ale grupurilor denumite generic „CARAN”, „DUDUIANU”, „VANCICĂ”  şi „RINU”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române. 

Suspecții sunt bănuiți de săvârşirea mai multor infracţiuni de tâlhărie, şantaj, cămătărie şi spălare de bani, fiind obţinute şi indicii temeinice privind deţinerea de către aceştia în mod ilegal de arme de foc şi muniţii.

Suspecții frecventau casinouri din București, de unde își recrutau viitorii debitori, respectiv dintre clienții acestora. Sumele de bani rulate în cadrul activității de cămătărie sunt de ordinul sutelor de mii de euro lunar pentru fiecare cămătar, iar dobânzile practicate ajung deseori să depășească sumele împrumutate.

În urma solicitării organelor de cercetare penală, Tribunalul București a emis 40 de autorizații de percheziție, fiind puse în executare 17 mandate de aducere. Suspecţii vor fi conduşi la Poliţia Sectorului 2 pentru audieri.

La percheziţii participă 15 procurori, peste 400 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – IGPR, SIAS – IGPR, DGPMB, IPJ Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Giurgiu, Dâmboviţa şi Buzău.