Percheziţii în Bucureşti şi în Argeş într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5,2 milioane de lei

Şase percheziţii au loc joi dimineaţă în Bucureşti şi în Argeş într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5,2 milioane de lei.

RomaniaTV.net
31 ian. 2019, 06:23
Percheziţii în Bucureşti şi în Argeş într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5,2 milioane de lei

„În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române efectuează 6 percheziţii, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Argeş, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că persoanele cercetate ar fi achiziţionat, din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unei societăţi comerciale pe care ar fi controlat-o, peste 300 de autoturisme, iar ulterior, le-ar fi comercializat către clienţi din România, fără a le înregistra în evidenţele contabile, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale”, anunţă IGPR.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 5.200.000 de lei, din care aproape 440.000 de lei îl reprezintă impozitul datorat pe venit, iar aproximativ 4.800.000 de lei reprezintă valoarea TVA datorată.                                                      

De asemenea, poliţiştii vor pune în aplicare 7 mandate de aducere.

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul specialiştilor criminalişti şi al poliţiştilor de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS), în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.


loading...