Percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Teleorman. Vizate sunt persoane bănuite de evaziune fiscală şi spalare de bani

Poliţiştii efectuează miercuri patru percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Teleorman la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, într-un dosar cu un prejudiciu de 1,5 milioane de euro.

04 apr. 2018, 10:58
Percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Teleorman. Vizate sunt persoane bănuite de evaziune fiscală şi spalare de bani

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează patru percheziţii, în Bucureşti şi în judeţul Teleorman, la locuinţele unor persoane cercetate pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi la sediile unor firme folosite în activitatea infracţională.

În fapt, arată sursa citată, în perioada 2012 – 2016, reprezentantul unor societăţi comerciale ar fi efectuat tranzacţii comerciale cu material lemnos supuse regimului fiscal al taxării inverse privind TVA.

„Din cercetări a rezultat că aceste societăţi au avut ca furnizori societăţi comerciale de tip fantomă controlate de persoana în cauză, prin intermediul cărora ar fi fost transferate sume importante de bani”, se precizează în comunicat.

Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat ca urmare a înregistrării şi declarării de operaţiuni fictive este de peste 1,5 milioane de euro, indică sursa citată.

IGPR informează că vor fi puse în aplicare două mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.