Percheziţii în Bucureşti şi în mai multe judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti fac, miercuri, 19 percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanţa, Sibiu, Ialomiţa şi Argeş, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Bănuiţii au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri, în valoare de 15 milioane de lei, documentele justificative fiind emise de societăţi de tip fantomă.

RomaniaTV.net
27 feb. 2019, 07:06

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe Tribunalul Bucureşti, fac, miercuri, 19 percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanţa, Sibiu, Ialomiţa şi Argeş, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

”Din datele şi probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada 2012 – 2016, administratori ai mai multor societăţi comerciale, au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri, în valoare de 15.000.000 de lei, documentele justificative în cauză fiind emise de entităţi comerciale ce prezintă caracteristicile unor societăţi de tip fantomă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 6.150.000 de lei”, a anunţat, miercuri, Poliţia Capitalei.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 5.

Perchezitii la Timisoara la spargatori de masini de lux

Politistii de la Serviciul Arme, impreuna cu cei de la judiciar si mascatii de la Trupele Speciale au descins la prima ora a diminetii la locuintele unor suspecti pe care ii monitorizau de mai bine de o luna. Este vorba despre locuintele clanului Caldaras, din Timisoara.

Oamenii legii cred ca acestia ar fi implicati in savarsirea mai multor furturi din autoturisme de lux.

Ancheta celor de la Serviciul Arme a inceput dupa ce unul dintre suspecti ar fi spart masina unui patron al unei de firme de paza din oras. In borseta gasita in autoturism, pe langa o suma insemnata de bani, era si un pistol.

Cei implicati in acest dosar sunt suspectati ca ar fi spart si masina fostului presedinte al Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin si i-ar fi furat acestuia 30.000 de lei. Spargerea s-a dat chiar in plin centrul orasului, cand Bojin se afla la un bilant al Mitropoliei Banatului.