Percheziţii în căminele studenţeşti din Ploieşti: poliţiştii caută traficanţi de canabis

Mai multe percheziţii au avut loc vineri dimineaţă în căminele Universităţii Petrol-Gaze  din Ploieşti. Oamenii legii încearcă să prindă mai multe persoane care vindeau canabis studenţilor.

RomaniaTV.net
04 nov. 2011, 06:08
Percheziţii în căminele studenţeşti din Ploieşti: poliţiştii caută traficanţi de canabis

Gruparea de traficanţi de droguri pentru destructurarea căreia vineri dimineaţă au fost făcute percheziţii în căminele studenţeşti din complexul Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti era condusă de un student bulgar care aducea din ţara sa importante cantităţi de canabis, potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Procurorii Serviciului teritorial Ploieşti al DIICOT au destructurat o grupare infracţională specializată în traficul şi consumul de droguri de risc şi constituită din cel puţin şapte persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, cetăţeni români şi bulgari, în mare parte studenţi.

Membrii grupării acţionau în judeţul Prahova, sub coordonarea cetăţeanului bulgar Purchev Borislav, în vârstă de 21 de ani, care procura din ţara sa importante cantităţi de canabis.

Drogurile erau distribuite cu predilecţie în rândul studenţilor în incinta campusului Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti.

Vineri dimineaţă, procurorii DIICOT au făcut cinci percheziţii în căminele Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti, fiind ridicate diverse cantităţi de canabis. La sediul DIICOT au fost duse pentru audieri 14 persoane.

Şeful DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru, declara pentru corespondentul MEDIAFAX că cetăţeanul bulgar care este liderul reţelei este student în anul II la Facultatea de Inginerie Mecanică a Universităţii din Ploieşti.