Percheziţii în Capitală la falsificatori de reţete compensate. 22 de medici şi farmacişti, cercetaţi

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti din cadrul DGPMB - Serviciul de Investigaţii Criminale au efectuat marţi şase percheziţii domiciliare în Capitală, fiind vizaţi medici şi farmacişti care au fraudat bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin compensarea frauduloasă a contravalorii unor reţete medicale.

RomaniaTV.net
09 oct. 2012, 07:14
Percheziţii în Capitală la falsificatori de reţete compensate. 22 de medici şi farmacişti, cercetaţi

Parchetul Capitalei a pus sub acuzare 22 de persoane, între care şi medici, şi farmacişti, pentru înşelăciune, corupţie, fals şi uz de fals, toate în legătură cu falsificarea de reţete pentru eliberarea de medicamente.

„În cursul lunii octombrie 2012 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 22 de persoane pentru comiterea, după caz, a infracţiunilor de: înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave; fals intelectual şi uz de fals; luare de mită; dare mită şi spălare de bani. Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul de Investigaţii Criminale”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul se ridică la aproximativ 1.600.000 de lei.

Acest caz a plecat de la denunţul unei persoane.