Percheziţii în Capitală, la o agenţie de turism. Teste COVID false, vândute românilor care voiau să părăsească ţara!

Poliţiştii au făcut percheziţii de amploare, luni în Bucureşti, la o agenţie de turism. Se pare că angajaţii falsificau buletine de analize SARS-Cov-2, apoi le vindea turiştilor care urmau să călătorească în afara României.

06 apr. 2021, 11:22
Percheziţii în Capitală, la o agenţie de turism. Teste COVID false, vândute românilor care voiau să părăsească ţara!

Percheziţii în Capitală, la o agenţie de turism.  Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare un mandat de percheziţie la punctul de lucru al unei agenţii de turism, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Percheziţii în Capitală, la o agenţie de turism. Teste COVID false, vândute românilor care voiau să părăsească ţara!

„Din datele şi probele administrate în cauză de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Capitalei a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2021 – până în prezent, o societate comercială cu obiect de activitate turism, ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara ţării”, transmite Poliţia Română. În urma probatoriului administrat rezultă că administratorul societăţii, o femeie în vârstă de 33 de ani, ar fi întocmit în fals 11 buletine de analize medicale cu rezultat negativ la detecţia virusului SARS-CoV-2, în numele unei societăţi medicale, pentru clienţii agenţiei de turism, în vederea producerii de consecinţe juridice constând în permiterea intrării pe teritoriul statului de destinaţie.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi zădărnicirea combaterii bolilor, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale  în cauză.

Locuitorii din Viena s-au înghesuit luni la centrele de depistare COVID şi farmacii numai pentru a se putea întoarce la coafor. Mai multe locuri au fost puse la dispoziție de oraș şi au fost populare în această primă zi de relaxare a măsurilor decretate de guvernul austriac. Mai mult decât atât, s-au format cozi în fața farmaciilor, care oferă teste gratuite, dar şi în faţa coafoarelor.

Martine a fost prezent, la 9:00, în acest weekend, cu documentul necesar la deschiderea unui mic salon în centrul Vienei.

„Sunt foarte, foarte fericită că pot reveni”, a spus ea, încântată de „a fi răsfățată”. Ultima ei vizită la coafor a fost la începutul lunii decembrie, o eternitate pentru această femeie vieneză obișnuită să-și reînvie culoarea părului la fiecare patru săptămâni, scrie swissinfo.ch.

Pentru Martine, care împlinește 49 de ani , a fi supus unui test „nu este o problemă”. Ea spune că o face în mod regulat înainte de a-și vizita părinții, care „fac parte dintr-un grup de risc”.

Roger Hackstock, un alt client, consideră, de asemenea, inițiativa „rezonabilă pentru a preveni creșterea din nou a cazurilor”. Dacă Slovenia a hotărât să facă același lucru, o astfel de măsură, care se aplică și în salonurile de înfrumusețare și masaj, rămâne neobișnuită în Europa.

Citeşte şi: Locul în care ai nevoie de test negativ pentru a merge la frizerie. S-au format cozi în faţa saloanelor