Percheziţii în Capitală şi-n Ilfov. Doi contrabandişti de ţigări au fost reţinuţi

Doi contrabandişti de ţigări au fost reţinuţi în urma a nouă percheziţii efectuate, vineri şi sâmbătă, la mai multe adrese din Bucureşti şi din judeţul Ilfov, pentru destructurarea unei reţele care aducea marfă din Republica Moldova.

RomaniaTV.net
18 aug. 2012, 06:02
Percheziţii în Capitală şi-n Ilfov. Doi contrabandişti de ţigări au fost reţinuţi

Poliţiştii monitorizează gruparea de trei luni de zile şi spun că suspecţii aduceau ţigările din Moldova, le depozitau în Ilfov şi le vindeau în Bucureşti, mai ales în pieţele din Sectorul 6.

La percheziţiile de vineri seară şi sâmbătă dimineaţă, poliţiştii au găsit peste 300.000 de ţigarete şi 22.000 de lei.

„Se fac în acest moment şase percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Vorbim de o acţiune care a început de aseară când colegii mei au făcut alte trei percheziţii în sectorul 6 pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în comiterea faptelor de evaziune fiscală. Vorbim de contrabandă de ţigări. Membrii grupării aduceau ţigări din Republica Modova, le depozitau în locaţii din judeţul Ilfov”, a declarat Alexandru Niculae, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei, potrivit România TV.

Doi contrabandişti de ţigări au fost reţinuţi. Împotriva unui alt membru al reţelei a fost emis mandat de reţinere în lipsă, iar pentru toţi cei trei trei vor fi formulate propuneri de arestare preventivă.

„Doi dintre cei reţinuţi, care sunt fraţi, au fost deja condamnaţi, tot pentru contrabandă, însă decizia instanţei nu este definitivă”, au mai spus aceleaşi surse.

Membrii reţelei sunt suspectaţi de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări. „Ţigările erau aduse din Republica Moldova şi depozitate în locuri din Ilfov, de unde erau scoase la vânzare în special prin intermediul unor vânzători ambulanţi, în pieţele de pe raza sectorului 6”, au mai spus sursele citate.

Percheziţiile au fost efectuate de Serviciul pentru Investigarea Fraudelor Sector 6, Poliţia Capitalei şi Serviciul Poliţiei de Intervenţie Rapidă (SPIR).