Percheziţii în Dolj într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste patru milioane de lei

Poliţiştii doljeni au făcut 15 percheziţii la sediul mai multor societăţi comerciale din patru judeţe într-un dosar de evaziune fiscală, după ce o firmă din Craiova a evidenţiat în actele contabile achiziţii fictive de deşeuri feroase şi neferoase, prejudiciul depăşind patru milioane de lei.

19 dec. 2017, 12:34
Percheziţii în Dolj într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste patru milioane de lei

Lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Dolj, cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale Dolj, lucrătorilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei oraşului Segarcea, Postului de Poliţie Coţofenii din Faţă şi al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice de la IPJ Prahova, Gorj şi Călăraşi au făcut 15 percheziţii la sediul mai multor societăţi comerciale din judetele Dolj, Prahova, Gorj şi Călăraşi.

Percheziţiile au avut loc la domiciliile unor persoane fizice care au calitatea de administratori statutari sau de fapt ai societăţilor comerciale vizate, 12 percheziţii fiind efectuate în municipiul Craiova şi localităţile Coşoveni, Coţofenii din Faţă şi Gângiova, judeţul Dolj şi câte o percheziţie în judeţele Prahova, Gorj şi Călăraşi.

Cu acest prilej, oamenii legii au identificat documente contabile referitoare la relaţii comerciale derulate de 22 de societăţi comerciale, trei întreprinderi individuale şi au ridicat ştampilele a patru societăţi comerciale.

Percheziţiile au fost efectuate într-o cauză penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată, de către mai multe persoane reprezentând S.C. MRG Metal S.R.L. Craiova.

„Din actul de sesizare şi probatoriul administrat în cauză a rezultat că în perioada aprilie 2015 – mai 2016, S.C. MRG Metal S.R.L. a evidenţiat în documentele contabile achiziţii fictive de deşeuri feroase şi neferoase de la un număr de 20 de societăţi comerciale de tipsau societăţi care nu au confirmat relaţiile comerciale înregistrate în contabilitate de către S.C. MRG Metal S.R.L. şi declarate organelor fiscale”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că scopul final a fost acela al sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale generate de activitatea comercială desfăşurată, cauzând astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 4.016.900 lei, reprezentând impozit pe profit şi T.V.A.

Cercetările sunt continuate de oamenii legii pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate.

Citeşte şi Percheziţii la persoane bănuite de evaziune în domeniul transporturilor şi comerţului cu materiale de construcţii