Percheziţii în Drobeta şi Orşova. Şeful procurorilor din Orşova, săltat de mascaţi

Şeful procurorilor din Orşova a fost săltat de mascaţi marţi dimineaţă. În acelaşi caz, forţele de ordine au descins şi în locuinţele unor oameni de afaceri din Mehedinţi, dar şi în doua instituţii, între care şi un liceu.

14 oct. 2014, 07:23
Percheziţii în Drobeta şi Orşova. Şeful procurorilor din Orşova, săltat de mascaţi

Procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, marţi dimineaţă desfăşurându-se opt percheziţii domiciliare în Drobeta Turnu-Severin şi Orşova.

Două percheziţii au loc la sediile unor instituţii publice de interes local iar restul, la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare, au fost efectuate percheziţii la sediul Parchetului din Orşova şi la domiciliile mai multor oameni de afaceri, acuzaţiile fiind de mită şi trafic de influenţă. Mita ar fi constat în materiale de construcţii şi munca prestată de muncitori pentru ridicarea a două vile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii şi a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

De asemenea, poliţiştii de investigare a fraudelor efectuează marţi 38 de percheziţii domiciliare în opt judeţe şi în Capitală într-un dosar în care este vizată activitatea infracţională a 68 de persoane fizice şi societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la peste 21 de milioane de lei.