Percheziţii în Iaşi. Anchetatorii au destructurat o rețea de trafic de droguri. 17 persoane au fost reţinute

Percheziţii în Iaşi. Anchetatorii susțin că au destructurat o rețea de trafic de substanțe cu efecte psihoactive. La sediul DIICOT au fost duse ieri 22 de persoane, pentru audieri. În urma perchezițiilor, au fost reținute 17 persoane si 2 plasate sub control judiciar.

05 mart. 2021, 13:03
Percheziţii în Iaşi. Anchetatorii au destructurat o rețea de trafic de droguri. 17 persoane au fost reţinute
Anchetatorii au destructurat o rețea de trafic de droguri

Percheziţii în Iaşi. Anchetatorii afirmă că substanțele interzise erau comandate din Olanda și introduse în țară prin intermediul unor firme de coletărie, iar comenzile se realizau prin Darkweb și plata se efectua cu Bitcoin.

Citeşte şi: Situaţie hilară la Iaşi. O femeie şi-a schimbat buletinul la 5 ani după ce a murit!

O locație în care s-au găsit mai multe kilograme de substanțe interzise a fost în zona Sărărie. Acolo, polițiștii au găsit aproape 3 litri de produs chimic din care traficanții puteau obține cam 10 kilograme de etnobotanice. Un singur gram era vândut cu până la 50 de lei. Din casa în care au fost găsite etnobotanicele, au fost ridicate 8 persoane, bărbați și femei.

Oamenii legii au rămas uimiți când au găsit droguri până și în pampersul bebelușilor sau în chiloții femeilor.

În fiecare zi veneau băieți aici să cumpere. Pe câți i-am văzut căzuți… Doamne ferește, sper să se termine!”, a spus o femeie care locuiește în zonă, potrivit Bzi.ro.

Percheziţii în Iaşi. S-a destructurat o rețea de trafic de droguri

Pe 4 martie 2021, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județului Iași, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În fapt s-a reținut că, începând din anul 2019, în cartierele Tătărași, Copou, Centru și Apărătorii Patriei, din municipiul Iași, au acționat mai multe persoane care au comercializat substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Respectivele substanțe erau comandate din Olanda și introduse în țară prin intermediul unor firme de coletărie. Pentru a nu fi prinse de organele de urmărire penală, comenzile se realizau prin Darkweb, plata se efectua prin Bitcoin, iar coletele erau expediate către adrese situate în apropierea imobilelor în care locuiau persoanele cercetate.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au fost duse, în vederea audierii, un număr de 22 de persoane. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IIJ Iași și Grupării de Jandarmi Mobilă «Alexandru cel Bun», din Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au afirmat ieri procurorii DIICOT Iași, potrivit sursei menţionate mai sus.

https://www.youtube.com/watch?v=V-tq3vKDR5E