Percheziţii în Ilfov, la evazionişti cu materiale de construcţii

Şase percheziţii au fost întreprinse, marţi dimineaţă, de poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Fraudelor, sprijiniţi de SIAS, la sediile şi locuinţele unor evazionişti din Ilfov.

RomaniaTV.net
13 nov. 2012, 06:41
Percheziţii în Ilfov, la evazionişti cu materiale de construcţii

Autorităţile sunt pe urmele a cinci persoane suspectate că au prejudiciat statul român cu suma de un milion de euro. Aceştia ar fi făcut evaziune fiscală cu materiale de construcţii.

Suspecţii care vor ajunge la audieri aveau legături cu firme din Uniunea Europeană şi erau, astfel, scutiţi de plata TVA. Mai exact ei trimiteau materialele de la o firmă la alta, fără să mai plătească impozite către ţara noastră. „Cei în cauză sunt suspectaţi de comiterea de fapte de evaziune fiscală şi fraude intracomunitare cu materiale de construcţii prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Fraudelor, sprijiniţi de SIAS, au efectuat percheziţii atât la sediile firmelor vizate, din Bucureşti şi judeţul Ilfov, cât şi la locuinţele suspecţilor.