Percheziţii în locuinţa mamei femeii reţinute în cazul furtului de 100.000 de euro

Anchetatorii au percheziţionat, miercuri noapte, apartamentul din Slobozia în care locuieşte mama femeii reţinute în cazul furtului de 100.000 de euro de la o casă de schimb valutar din Capitală.

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 07:51
Percheziţii în locuinţa mamei femeii reţinute în cazul furtului de 100.000 de euro

Anchetatorii au ridicat din locuinţa femeii o unitate de calculator, mai multe înscrisuri, obiecte personale, în mare parte bijuterii, pentru a le compara cu cele purtate de suspectă în ziua jafului.

Mama suspectei, Georgeta Preda, a susţinut că fiica sa este nevinovată şi că ar fi fost obligată să participe la jaf de către actualul său iubit, cu care ar fi început o afacere, aducând din Italia băuturi alcoolice pentru a le vinde în România.

Femeia a mai spus că fiica sa a lucrat înainte în domeniul asigurărilor şi că a câştigat destul de bine, astfel încât putea să îşi întreţină cei doi copii de 6 şi 19 ani.

„Nu a avut niciodată probleme cu banii. Dacă a intrat pe mâna cui nu trebuia, asta s-a întâmplat. Dacă s-a întâmplat aşa ceva, eu cred că numai el a obligat-o, dar eu nu cred că s-a întâmplat totuşi”, a declarat Georgeta Preda, mama suspectei Rafaela Preda.

Femeia mai afirmă că fiica sa a plecat de acasă luni dimineaţă, fără să-i spună unde merge şi că apoi a aflat de la rude că fiica sa este unul dintre autorii jafului din Capitală.

Femeia suspectată că ar fi participat la înşelăciunea în urma căreia au fost furaţi 100.000 de euro de la o casă de schimb valutar din zona Unirii din Capitală a fost prinsă miercuri, fiind reţinută pentru 24 de ore.

Luni, femeia, alături de un bărbat, a intrat într-o casă de schimb valutar din zona Unirii din Capitală susţinând că sunt reprezentanţii unei instituţii de control şi că au venit să verifice nereguli.

Cei doi au cerut să verifice 100.000 de euro din casa de schimb valutar, iar apoi i-au anunţat că îi confiscă din cauza unor nereguli în documente.

Cei doi i-au îndrumat pe reprezentanţii casei de schimb valutar către sediul instituţiei cu abilităţi de control la care susţineau că lucrează pentru recuperarea banilor. Ulterior, angajaţii s-au dus la Administraţia Financiară, iar acolo au aflat că au fost înşelaţi.