Percheziţii în Maramureş într-un dosar de trafic de droguri. O cultură de cannabis, amenajată pe malul Someşului

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au efectuat 10 percheziţii domiciliare pe raza pe raza municipiului Baia Mare şi a oraşului Baia Sprie într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţonal specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

RomaniaTV.net
09 oct. 2017, 09:42
Percheziţii în Maramureş într-un dosar de trafic de droguri. O cultură de cannabis, amenajată pe malul Someşului

Potrivit DIICOT, membrii grupului au amenajat o cultură de cannabis pe suprafaţa unui teren neamenajat, situat pe malul drept al râului Someş în aval, respectiv între localităţile Merişor şi Bârgău pe care au recoltat-o periodic în perioada mai – octombrie 2017 (de mai multe ori, în funcţie de nivelul de maturitate atins de plante).

Ulterior, recolta obţinută era depozitată în mai multe locaţii de pe raza municipiului Baia Mare, unde era preparată şi pregătită pentru uscare în vederea consumului şi a comercializării / oferirii altor persoane consumatoare.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 4.5 kg. de cannabis, grindere şi o instalaţie dezafectată de creştere a plantelor de cannabis, precum şi alte obiecte care au legătură cu cauza.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj Napoca, ale Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi Sălaj, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, echipa de tehnicieni criminalişti din cadrul I.P.J. Maramureş, precum şi un echipaj canin de la Direcţia Regională Vamală Cluj. De asemenea, acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.