Percheziţii în Mehedinţi la suspecţi de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, înşelăciune şi falsuri

Polițiștii din Mehedinți efectuează, marți dimineața, cinci percheziții la persoane bănuite de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, înșelăciune și falsuri, prin care ar fi cauzat un prejudiciu pe aproape 1.500.000 de lei unei instituții.

RomaniaTV.net
09 mai 2017, 05:27
Percheziţii în Mehedinţi la suspecţi de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, înşelăciune şi falsuri

Potrivit unui comunicat de presă remis de IGPR, vor fi puse în aplicare patru mandate de aducere.

„La data de 9 mai, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți efectuează cinci percheziții domiciliare, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 — 2015, reprezentanții unei instituții ar fi efectuat decontări ilegale pe baza unor situații de lucrări nereale, ar fi schimbat destinația fondurilor alocate și ar fi folosit în interes personal bani din casieria unității pentru care fie ar fi prezentat documente justificative false, fie nu ar fi depus niciun document justificativ”, se arată în comunicat.

De asemenea, în 2013, ar fi înstrăinat două terenuri aflate în proprietatea instituției publice, fără ca în realitate să fi fost plătită contravaloarea acestora și fără să se opereze tranzacția în documentele de evidență ale instituției, menționează sursa citată.

Prejudiciul cauzat instituției a fost estimat la 1.500.000 de lei, iar patru persoane vor fi conduse la sediul IPJ Mehedinți pentru audieri.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unităților de parchet de pe lângă Judecătoria Orșova și de pe lângă Tribunalul Mehedinți.


loading...
Partenerii noștri