Percheziţii în Mureş, Cluj şi Ilfov, la firme şi persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani

Poliţiştii din Mureş fac, joi, 18 percheziţii în judeţele Mureş, Cluj şi Ilfov, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat este depăşeşte 1,2 milioane de lei.

RomaniaTV.net
31 ian. 2019, 08:22
Percheziţii în Mureş, Cluj şi Ilfov, la firme şi persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani

La această oră, poliţiştii de la Poliţia JudeţeanăMureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, fac 18 percheziţii, în judeţele Mureş, Cluj şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2011-2016, reprezentanţii unor firme din Mureş, având ca obiect de activitate alimentaţie publică, prestări servicii şi contrucţii, ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 1.200.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliţia Judeţeană Mureş.

Banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul civil prin achiziţionarea, de către persoane interpuse, a mai multor imobile, construcţii noi, beneficiind astfel, în mod ilegal, de cota redusă de TVA aferentă acestor tipuri de achiziţii.

La percheziţii participă şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj şi Ilfov, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

În urma acestora, vor fi puse în executare 14 mandate de aducere.