Percheziţii în Mureş, Cluj şi Ilfov, la firme şi persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani

Publicat: Joi, 31 Ianuarie 2019 10:22 // Actualizat: Joi, 31 Ianuarie 2019 10:22 // Sursa: romaniatv.net

Poliţiştii din Mureş fac, joi, 18 percheziţii în judeţele Mureş, Cluj şi Ilfov, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat este depăşeşte 1,2 milioane de lei.

La această oră, poliţiştii de la Poliţia JudeţeanăMureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, fac 18 percheziţii, în judeţele Mureş, Cluj şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

"Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2011-2016, reprezentanţii unor firme din Mureş, având ca obiect de activitate alimentaţie publică, prestări servicii şi contrucţii, ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 1.200.000 de lei", se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliţia Judeţeană Mureş.

Banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul civil prin achiziţionarea, de către persoane interpuse, a mai multor imobile, construcţii noi, beneficiind astfel, în mod ilegal, de cota redusă de TVA aferentă acestor tipuri de achiziţii.

La percheziţii participă şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj şi Ilfov, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

În urma acestora, vor fi puse în executare 14 mandate de aducere.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
evaziune fiscală percheziţii spalare de bani
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 feb 14:36
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
''Sa ne dea Dumnezeu sanatate''e spusin sensul ca se roaga la Dumnezeu sa-i dea munca si bani ca sa se duca la doctor,la biserici ortodoxe aflate departe si in 30 de vizite la Ierusalim sa se faca bine,nu sa-i dea cele doua Marii sange,organe sau sa preia virusi,raniri,lovituri,etc.
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H