Percheziţii în Mureş. 20 de persoane bănuite de evaziune fiscală, duse la audieri

Sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din IGPR, 85 de poliţişti, sprijiniţi de jandarmi, desfăşoară, joi dimineaţă, 41 de percheziţii în judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj, la persoane bănuite de comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală cu produse accizabile.

RomaniaTV.net
09 oct. 2014, 05:33
Percheziţii în Mureş. 20 de persoane bănuite de evaziune fiscală, duse la audieri

UPDATE. Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat joi că în urma celor 41 de percheziţii efectuate în judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj de poliţiştii de investigarea fraudelor, 20 de persoane suspectate de evaziune fiscală au fost conduse la audieri, într-un dosar penal în care prejudiciul estimat este de 100.000 euro.

Potrivit unui comunicat de presă, în urma celor 41 de percheziţii, la care au luat parte 85 de poliţişti, sprijiniţi de jandarmi, au fost ridicaţi 400 de litri de alcool, peste 140 de pachete de ţigări, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 850.000 de lei şi bani.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş, percheziţiile din cele trei judeţe au scopul de a documenta posibila activitate ilegală la regimul fiscal a mai multor persoane fizice şi a 12 societăţi comerciale.

„Din investigaţiile efectuate a reieşit faptul că persoanele bănuite ar fi produs, achiziţionat şi comercializat în afara antrepozitului fiscal produse accizabile, în special alcool, iar prejudiciul estimat până în prezent este de 100.000 de euro. În cauză se beneficiază de sprijinul de specialitate al SRI.

Citeşte şi Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciu IMENS

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş”, precizează un comunicat de presă al IPJ Mureş.