Percheziţii în Prahova şi la penitenciarul din Tulcea într-un dosar de înşelăciune prin metoda „accidentul”

Polițiștii prahoveni efectuează, joi dimineață, trei percheziții în județele Prahova și Tulcea la persoane bănuite de săvârșirea de înșelăciuni prin metoda "accidentul", surse judiciare declarând, pentru AGERPRES, că descinderi au loc și la penitenciarul din Tulcea.

RomaniaTV.net
26 oct. 2017, 06:59
Percheziţii în Prahova şi la penitenciarul din Tulcea într-un dosar de înşelăciune prin metoda „accidentul”

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Prahova, din cercetări a reieșit că, în perioada iunie — octombrie a anului curent, persoanele în cauză ar fi indus în eroare victimele, contactându-le la telefon și spunându-le că o persoană apropiată este vinovată de producerea unui accident rutier grav.

„Pentru înlăturarea consecințelor penale ale accidentului, precum și sub pretextul acoperirii costurilor medicale generate de intervenția personalului medical, victimelor le-ar fi fost solicitate diverse sume de bani ce ar fi fost ridicați de complici. Prin activitatea infracțională, ar fi fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 90.000 de lei”, conform sursei citate.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că descinderi au loc în acest dosar și la penitenciarul din Tulcea.

Patru mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând să fie conduse la audieri.

La activități participă polițiști ai Direcției Operațiuni Speciale — IGPR, luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale al IPJ Prahova, precum și jandarmi.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul lucrătorilor Administrației Naționale a Penitenciarelor.