Percheziţii în şase judeţe şi în Bucureşti, într-o acţiune denumită ‘Telefonul chinezesc’

Descinderi în 7 judeţe la suspecţii de fraude cu componente de telefoane mobile. 34 de percheziţii simultane au loc joi dimineaţa în şase judeţe şi în municipiul Bucureşti la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând unor persoane cercetate pentru importul şi comercializarea de telefoane mobile contrafăcute.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 06:27
Percheziţii în şase judeţe şi în Bucureşti, într-o acţiune denumită ‘Telefonul chinezesc’

La acţiunea denumită ‘Telefonul chinezesc’, poliţişti din cadrul IPJ Alba efectuează simultan percheziţii la locuinţele şi sediile unor firme situate pe raza mai multor localităţi din Timiş, Cluj, Arad, Galaţi, Alba, Ilfov şi Bucureşti, aparţinând unui număr de 20 de învinuiţi.

Pe baza mandatelor de aducere, aceştia vor fi conduşi la sediul IPJ Alba pentru audieri. Ei sunt învinuiţi de săvârşirea infracţiunilor de contrafacere, punere în circulaţie de produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor.

Cercetările au stabilit faptul că, în cursul anului 2011, o parte dintre învinuiţi au efectuat, fără autorizaţie, importuri din China de componente de telefoane mobile contrafăcute, care purtau fără drept semne identice cu cele ale unei cunoscute mărci internaţionale de telefoane mobile. Ulterior le asamblau şi le comercializau prin intermediul celorlalţi învinuiţi către diferite persoane fizice şi juridice.

La ‘Telefonul chinezesc’ participă 164 de poliţişti, din care 78 din cadrul IPJ Alba, sprijiniţi de 86 poliţişti de la Inspectoratele de Poliţie Judeţene Arad, Timiş, Cluj, Galaţi, Ilfov şi din Bucureşti.