Percheziţii în ţară şi la Londra, la o mare reţea de proxeneţi, care a exploatat sexual 25 de tinere

Publicat: Marţi, 05 Martie 2013 08:21 // Actualizat: Marţi, 05 Martie 2013 09:04 // Sursa: RTV.net

Percheziţii de amploare la traficanţii de persoane. Peste 20 descinderi au loc simultan în Gorj, Dolj, Olt dar şi la Londra. Mai mulţi români sunt acuzaţi că au vândut tinere, printre care şi minore, pentru prostituţie. Astfel au obţinut peste 1 milion de euro.

Marţi dimineaţă, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T., în cooperare cu autorităţile britanice, au efectuat simultan 23 de percheziţii, dintre care 19 în judeţele Gorj, Dolj şi Olt şi 4 în Londra. La acţiunea din Londra participă şi doi poliţişti români şi un procuror.

În urma investigaţiilor desfăşurate în cadrul echipei comune de anchetă româno – britanică JIT (Joint Investigation Team), a fost destructurată o grupare infracţională transfrontalieră, specializată în trafic de persoane şi trafic de minori.

La data de 5 martie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova – S.C.C.O. Gorj şi procurori D.I.IC.O.T – Biroul Teritorial Gorj au desfăşurat o acţiune, ce a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de persoane şi trafic internaţional de minori. 
La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul I.PJ. Gorj. În cauză, s-a beneficiat de sprijinul D.I.P.I..

Au fost efectuate simultan 19 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Gorj, Dolj şi Olt, la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat.

Concomitent cu desfăşurarea acţiunii în România, s-a acţionat şi în Marea Britanie – Anglia. Astfel, au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare în Londra, urmând ca persoanele identificate atât în România, cât şi în Anglia, să fie audiate de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj.

La data de 3 martie a.c., o delegaţie formată din doi poliţişti din cadrul B.C.C.O. Craiova – S.C.C.O. Gorj şi un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. s-au deplasat în Anglia, în vederea participării la acţiune.

Din cercetările desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate a reieşit faptul că, în perioada ianuarie 2010 – februarie 2013, membrii grupului infracţional organizat au racolat, traficat şi exploatat sexual în Anglia, 25 de victime, dintre care 23 majore şi două minore, obţinând venituri ilicite de aproximativ 1.000.000 de euro.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de persoane şi trafic de minori, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 7 din Legea 39/2003 privind combaterea criminalităţii organizate, respectiv art.12 şi art. 13 din Legea 678/2001 privind combaterea traficului de persoane.

5 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 mar 12:27
Votează email 0 email
...cât şi în Anglia, să fie audiate de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj. Citeste mai mult pe RTV.NET
Comments: 0...
05 mar 09:15
...sunt acuzaţi că au vândut tinere, printre care şi minore, pentru prostituţie. Astfel au obţinut peste 1 milion de euro. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Percheziţii în ţară şi la Londra, la o mare reţea de proxeneţi, care a exploatat sexual 25 de...
05 mar 09:13
...de persoane Percheziţii de amploare la traficanţii de persoane. Peste 20 descinderi au loc simultan în Gorj,...
05 mar 09:07
Votează email 0 email
...cât şi în Anglia, să fie audiate de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
05 mar 08:53
.../> … Excerpt from:   Percheziţii în ţară şi la Londra, pentru destructurarea unei mari reţele de proxenetism Tags: ...
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -6 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H