Percheziţii în trei judeţe, la firme suspectate de evaziune. Prejudiciul se ridică la 1,6 milioane de euro

Zeci de percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj, la persoane şi la sediile unor firme suspectate de evaziune fiscală. Prejudiciul creat în urma infracţiunilor este estimat la 1,6 milioane de euro.

RomaniaTV.net
25 sept. 2013, 06:16
Percheziţii în trei judeţe, la firme suspectate de evaziune. Prejudiciul se ridică la 1,6 milioane de euro

Procurorii DIICOT, ofiţeri de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi trupe speciale, au descins, miercuri dimineaţă, la 25 de adrese din cele trei judeţe. 20 de percheziţii au loc în judeţul Caraş-Severin, patru în Mehedinţi şi una în Gorj.

Procurorii au emis 20 de mandate de aducere la audieri, persoanele vizate fiind suspectate de evaziune fiscală cu facturi false, prejudiciul adus statului fiind de 1.600.000 de euro, informează România TV.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii emiteau facturi false către „firme fantomă”, care figurau pe numele unor oameni ai străzii sau care apoi erau închise, iar astfel patronii îşi deduceau TVA şi baza de impozitare, prejudiciind astfel bugetul de stat.

Cele 20 de persoane sunt cercetate pentru fals, evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional organizat şi urmează să fie ridicate şi duse la audieri.