Percheziţii la biroul din Italia al Standard & Poor’s

Angajaţi ai poliţiei financiare italiene au descins joi la biroul agenţiei de rating Standard & Poor's din Italia în vederea unei percheziţii. După cum au relatat media locale, între care şi agenţia de presă Ansa, verificarea unor materiale şi a calculatoarelor s-a desfăşurat în cadrul anchetei deschise împotriva S&P, acuzată de 'manipularea pieţei prin difuzarea de predicţii false, lipsite de temei şi nesăbuite'.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 08:05
Percheziţii la biroul din Italia al Standard & Poor’s

Şase persoane sunt implicate în acest caz – trei analişti ai Standard & Poor’s, unul de la Moody’s, precum şi avocaţi ai celor două agenţii în Italia, au precizat surse ale Parchetului.

Analiştii sunt acuzaţi de ‘divulgarea unor informaţii confidenţiale în lunile mai, iunie şi iulie 2011, ceea ce a dus la consecinţe negative cu privire la situaţia economico-financiară şi bancară a ţării’.

De mai mult timp în Italia se aud voci, la toate nivelurile, care pledează ca activitatea agenţiilor de rating să fie supravegheată de către o instituţie financiară internaţională independentă.