Percheziţii, la clanul Maranata. Suspecţii, acuzaţi de proxenetism

Percheziţii, joi dimineaţă, în 26 de locaţii din Capitală şi din mai multe judeţe ale ţării. Poliţiştii au descins la membrii clanului Maranata, acuzaţi că au forţat zeci de fete să se prostitueze în străinătate, relatează România TV. Tinerele erau răpite şi vândute pe câteva mii de euro.

RomaniaTV.net
01 mart. 2012, 06:09
Percheziţii, la clanul Maranata. Suspecţii, acuzaţi de proxenetism

Procurorii DIICOT efectuează 18 percheziţii în municipiul Bucureşti, 2 în municipiul Giurgiu, 2 în municipiul Brăila, 2 în judeţul Vrancea, 1 în municipiul Târgoviste şi 1 în judeţul Ilfov, fiind vizată destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 37 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 53 de ani.

Potrivit DIICOT, sub coordonarea liderului grupării, Stoica Marian, din municipiul Giurgiu, membrii grupării au racolat peste 50 de victime, majore şi minore, din judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Olt şi Vrancea, pe care, prin ameninţări şi violenţe, le-au exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei în Italia – regiunile Milano, Calabria-Rosarno şi Messina, dar şi în municipiul Bucureşti.

O parte din victime au fost racolate prin înşelăciune, respectiv prin promisiunea asigurarii unor locuri de muncă în Italia, iar altele au fost cumpărate, cu sume cuprinse între 2000 şi 3000 de euro de la alti membri ai gruparii.

Membrii grupării au obţinut din activitatea infracţională beneficii financiare substanţiale, de ordinul sutelor de mii de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost aduse pentru audieri 30 de persoane, faţă de care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DCCO – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, B.C.C.O. Bucureşti, SCCO Olt, SCCO Dâmboviţa, BCCO Galaţi şi al lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române.

Suportul informativ a fost asigurat de către DOS şi DGIPI.