PERCHEZIŢII la CNADNR. Sunt vizaţi mai mulţi şefi din instituţie

Procurorii DNA efectuează, vineri dimineaţa, zeci de percheziţii la CNADNR şi la Direcţia de Drumuri şi Poduri, informează România TV. În această anchetă sunt vizaţi şi directori din cadrul CNADNR.

12 dec. 2014, 06:43
PERCHEZIŢII la CNADNR. Sunt vizaţi mai mulţi şefi din instituţie

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2008 – 2014.

Anchetatorii au informatii ca CNADNR a acordat contracte cu dedicatie, dar si supraevaluate, catre persoane apropiate directorilor din instituţie, pe criterii politice sau pe prietenii. În urma percheziţiilor vor fi ridicate documente de la Companie, dar si de la Directiile Regionale de drumuri si poduri.

Citeşte şi Omul de afaceri Dan Besciu şi trei complici, ARESTAŢI la domiciliu într-un dosar de evaziune fiscală

„În cursul zilei de 12 decembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 30 locații situate în mun. București și județele: Ilfov, Suceava, Iași, Cluj, Dolj și Brașov din care 6 sunt instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Citeşte şi PERCHEZIŢII în Bucureşti şi alte 11 judeţe, la 20 de INSTITUŢII PUBLICE, printre care şi CFR Călători