Percheziţii la evazionişti în comerţul cu legume şi fructe

Polițiștii au confiscat joi aproape trei tone de fructe și legume, fiind instituite sechestre asiguratorii pentru acoperirea sumei de peste 3,8 milioane lei, în urma controalelor și perchezițiilor desfășurate pe raza a trei județe și a municipiului București, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

14 ian. 2016, 16:28
Percheziţii la evazionişti în comerţul cu legume şi fructe

Au fost puse în executare 13 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu legume și fructe. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 2 milioane de euro. La activități au participat și inspectori ITM, precizează IGPR într-un comunicat remis AGERPRES.

În urma a zece percheziții și a controalelor efectuate la 38 de societăți din municipiul București și din județele Giurgiu, Constanța și Ilfov, au fost aplicate 22 de amenzi contravenționale, în valoare de 173.000 de lei. Totodată, polițiștii au constatat 27 de infracțiuni, dintre care 12 de evaziune fiscală, una la Legea nr. 31/ 1990 privind societățile comerciale și 14 la Legea spălării banilor.

Au fost confiscate 1.785 kilograme de fructe (mandarine și portocale) și 1.200 kilograme de legume (cartofi, varză, ceapă), fiind instituit sechestru asigurator până la concurența sumei de 3.859.319 de lei, precizează IGPR.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au verificat în trafic 50 de autoturisme.

Acțiunea a fost coordonată de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliție Române.