Percheziţii la Federaţia Română de Ciclism. Achiziţii la suprapreţ, bicicletă de 30.000 de euro

Poliţiştii au găsit nereguli în contabilitate la Federaţia Română de Ciclism. Potrivit România TV s-a constatat că au fost cumpărate produse supraevaluate, trecute prin 27 de societăţi, iar veniturile nu au fost înregistrate.

RomaniaTV.net
30 iun. 2014, 12:40
Percheziţii la Federaţia Română de Ciclism. Achiziţii la suprapreţ, bicicletă de 30.000 de euro

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din IGPR împreună cu poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din DGPMB au efectuat luni verificări operative la sediul Federaţiei Române de Ciclism şi la alte 27 societăţi comerciale, vizând relaţiile comerciale desfăşurate între acestea.

În total, prejudiciul se ridică la 100.000 euro. Conducerea şi administratorii unor firme sunt suspectaţi de abuz în serviciu şi delapidare. Chiar dacă sportivii români nu au participat la Campionatul Mondial din SUA, conducerea Federaţiei Române de Ciclism ar fi folosit banii pentru a cumpăra rechizite, hârtie igienică şi detergenţi la suprapreţ.

Bunurile ar fi fost vândute către 27 de societăţi fantomă. Astfel, anchetatorii au descoperit că reprezentanţii federaţiei au cumpărat o bicicletă cu 30.000 euro.

Citeşte şi Loteria Română, mai JEFUITĂ de ŞEFI decât de hoţi. Conducerea face studii de securitate