Percheziții la mai multe vrăjitoare din Ploiești, care au păcălit numeroase persoane pretinzând că au har divin

17 persoane au fost induse în eroare de presupuși vrăjitori şi vrăjitoare din municipiul Ploieşti care pretindeau că pot rezolva orice problemă prin har divin. Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 200.000 lei.

19 oct. 2021, 19:24
Percheziții la mai multe vrăjitoare din Ploiești, care au păcălit numeroase persoane pretinzând că au har divin

Percheziții la vrăjitoare. Mai multe percheziţii au avut loc la locuinţele unor persoane din Ploiești, bănuite de înşelăciune în formă continuată, a anunțat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. Patru mandate de aducere au fost puse în executare.

Percheziții la vrăjitoare care au indus în eroare oamenii că le rezolvă problemele

Din cercetări a rezultat că cele patru persoane ar fi indus în eroare 17 persoane, prin prezentarea ca adevărată a împrejurării nereale că au har divin şi pot rezolva orice fel de problemă socială. În urma percheziţiilor, au fost ridicate telefoane mobile, bani şi obiecte folosite la activitatea infracţională. Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 200.000 de lei”, menţionează sursa citată.

Citeste si Percheziţii în Prahova într-un dosar privind „vaccinarea la chiuvetă”. Certificatele de vaccinare false aveau un preţ în funcţie de aspectul fizic al solicitantului

Mai exact, este vorba despre două femei şi doi bărbaţi care pretindeau că au har divin.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, fiind dispuse comisii rogatorii pentru audierea altor 25 de persoane vătămate de pe întreg teritoriul României.